Με μεγάλη επιτυχία και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος το Camping Σπάρτακος. Το φετινό, δέκατο, Camping Σπάρτακος πραγματοποιήθηκε 16-19 Ιουλίου στο Δρέπανο Αργολίδας και αποτέλεσε τέσσερις μέρες πλούσιων συζητήσεων γύρω από τα διακυβεύματα της πολιτικής επικαιρότητας, τέσσερις μέρες ξεκούρασης και καλοπέρασης στις οποίες είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με την άλλη, να προβληματιστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από θέματα που η εντατική καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει. Οι εκδηλώσεις/συζητήσεις έπιασαν θέματα όπως η οργάνωση του φοιτητικού κινήματος απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, τον πόλεμο, τις ρατσιστικές πολιτικές σε Ελλάδα και ΕΕ ενώ αποκορύφωμα αποτέλεσε η κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ναυπλίου με πολύ μεγάλη μαζικότητα, με θέμα “Από την Ακροναυπλία στην Καισαριανή: Η διαδρομή του Παντελή Πουλιόπουλου και των συντρόφων του”.
Επίσης, στο κάμπινγκ διεξήχθησαν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η συμμετοχή και συμβολή ενός σ. από την γαλλική οργάνωση NPA-R.
Η φετινή διοργάνωση του Camping – Σπάρτακος ήταν μείζονος πολιτικής σημασίας, μιας και για πρώτη φορά συμμετείχε σε αυτή και η “Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα”. Το αποτύπωμα της συνδιοργάνωσης ήταν εμφανές και ιδιαίτερα θετικό στο φετινό Camping και ήρθε να το εμπλουτίσει τόσο με την προσέλευση περισσότερων συντρόφων σε αυτό, όσο και να προσδώσει ακόμα περισσότερες απόψεις και εμπειρίες στην πολιτική κουβέντα. Στην προσπάθεια των οργανώσεων μας για ενοποίηση και συγκρότηση μιας νέας επαναστατικής οργάνωσης, είχαμε την ευκαιρία να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας, να αναλογιστούμε και να κάνουμε τον απολογισμό της κοινής μας δράσης και να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο την κουβέντα γύρω από την επόμενη μέρα, σε μια περίοδο που οι κινηματικές διεργασίες δεν εκτυλίσσονται στον ίδιο γρήγορο ρυθμό. Η υψηλή συμμετοχή και ποιότητα του φετινού κάμπινγκ αποτελεί μια κοινή επιτυχία των 2 οργανώσεων και φανερώνει τις σημαντικές δυνατότητες που προκύπτουν από την επερχόμενη ενοποίησή μας.
Μέσα σε όλα ωστόσο, και το φετινό Camping ήρθε να δώσει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα απέναντι στην ακρίβεια που πνίγει όλο και πιο ασφυκτικά τον ελληνικό λαό και καθιστά τις διακοπές οικονομικά δυσπρόσιτες για πολλά εργαζόμενα. Αποδεικνύουμε, μέσα από τις αρχές της αυτό-οργάνωσης και της αλληλεγγύης, αρχές που χαρακτηρίζουν τη διοργάνωση του Camping Σπάρτακος, ότι μπορούμε να συνδυάσουμε την ξεκούραση και την καλοπέραση χωρίς καμία οικονομική εξόντωση.
Το κλείσιμο του φετινού Camping Σπάρτακος μας άφησε με όμορφες εικόνες και εμπειρίες, με περισσότερους συντρόφους/ισσες, φίλους/ες αλλά και με μια πιο συγκροτημένη άποψη γύρω απ’ τα κρίσιμα επίδικα της εποχής μας, τα οποία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με μεγαλύτερη ηρεμία. Ταυτόχρονα όμως, βγήκαμε και πιο έτοιμα για να μπούμε ξανά την επόμενη μέρα σε θέσεις μάχης. Ραντεβού στο επόμενο λοιπόν, το οποίο θα είναι ακόμη μαζικότερο, μεγαλύτερο σε διάρκεια και πιο εμπλουτισμένο πολιτικά !
Αναδημοσίευση από το Κόκκινο Νήμα
Διονύσης Κοντοδημόπουλος









