ΟΚΔΕ - Σπάρτακος
  • Login
  • Ανακοινώσεις
  • Aπόψεις
  • Εκδηλώσεις
    • Λέσχη Σπάρτακος
  • Αποφάσεις
    • Συνδιάσκεψη
    • Συνέδρια
  • Βιβλιοθήκη
  • Σπάρτακος
  • Πολιτική κατάσταση – Συγκυρία
  • Εργατικό – Συνδικαλιστικό
  • Διεθνή
  • Ιστορικά
  • Κινήματα
    • Αντιπολεμικό
    • Αντιφασισμός/Αντιρατσισμός
    • Αντιεθνικισμός
    • Φοιτητικό κίνημα
    • Φεμινισμός
    • LGBT κίνημα
No Result
View All Result
ΟΚΔΕ - Σπάρτακος
  • Ανακοινώσεις
  • Aπόψεις
  • Εκδηλώσεις
    • Λέσχη Σπάρτακος
  • Αποφάσεις
    • Συνδιάσκεψη
    • Συνέδρια
  • Βιβλιοθήκη
  • Σπάρτακος
No Result
View All Result
ΟΚΔΕ - Σπάρτακος
No Result
View All Result
Home Ανακοινώσεις

Οι πυρκαγιές δεν αποβαίνουν τυχαία καταστροφικές, οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος.

29 Ιουλίου, 2018
in Ανακοινώσεις
0
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη συνεδρία λήξης του 35ου Διεθνούς Κάμπινγκ Επαναστατικών Νεολαιών, που φιλοξένησε στο Billund της Δανίας η SUF, υιοθετήθηκε η ακόλουθη δήλωση.

 

Το 35ο Κάμπινγκ Νεολαιών έγινε φέτος στη Δανία. Η Δανική ξηρασία έγινε πολύ αισθητή από το σύνολο των συμμετεχόντων. Τα ΜΜΕ δίνουν έμφαση στην οικονομική ζημία που υφίστανται οι καπιταλιστές από την καταστροφή καλλιεργειών και δέντρων.

Κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ, μάθαμε για τις πυρκαγιές σε όλη τη Σκανδιναβία, η οποία έχει χτυπηθεί από μια ιστορικού μεγέθους ξηρασία. Στην Ελλάδα οι πυρκαγιές μετατράπηκαν σε μια κοινωνική καταστροφή, για την οποία όλοι εμείς στο κάμπινγκ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Οι πυρκαγιές δεν αποβαίνουν τυχαία καταστροφικές, οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος. Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα. Ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένα. Η καταστροφική δυναμική του καπιταλισμού μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Δεν πρόκειται πια για να αποφύγουμε την κλιματική αλλαγή, αλλά για να μειώσουμε τη ζημιά της. Τα συμβάντα των πυρκαγιών θα αποτελέσουν ζήτημα κλειδί. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν με τη κερδοσκοπική αστικοποίηση και την εγκατάλειψη της παραδοσιακής καλλιέργειας και αγροτικής ζωής.

Στις 23 Ιουλίου μια καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 87 ανθρώπων μέχρι τώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρίχνει το φταίξιμο στις ακραίες καιρικές συνθήκες και στα θύματα, ενώ αρνείται να αναλάβει την ευθύνη.

Η ίδια αυτή κυβέρνηση, πριν από κάπου δέκα χρόνια, κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση για τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, απαιτώντας την παραίτησή της.

Η ίδια αυτή κυβέρνηση επέτρεψε την ύπαρξη όλων αυτών των αυθαίρετων, νομιμοποιώντας τα.

Η ίδια αυτή κυβέρνηση ξοδεύει 2,36% του ΑΕΠ σε πολεμικούς εξοπλισμούς αντί για νοσοκομεία,  σχολεία,  πυροπροστασία.

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο λαός εκδήλωσε έντονα την αλληλεγγύη του, δωρίζοντας ρούχα, φαγητό, αίμα και φάρμακα. Όταν η πολιτεία αποτυγχάνει να αναλάβει τις ευθύνες της, ο λαός μπορεί να αυτοοργανωθεί και να περιορίσει την καταστροφή.

Το κάμπινγκ στηρίζει όλους τους συντρόφους που αντιστέκονται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κι ανάμεσά τους στους συντρόφους μας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Print Friendly, PDF & Email
Previous Post

ANTARSYA’s press release on the disastrous fires (24.7.2018)

Next Post

4η Διεθνής, 17ο παγκόσμιο συνέδριο (Φλεβάρης 2018), απόφαση:

Σχετικά Άρθρα

Αγώνας φεμινιστικός, ταξικός και διεθνιστικός,  ενάντια στους καταπιεστές αυτού του κόσμου!
Γυναικεία Ομάδα

Αγώνας φεμινιστικός, ταξικός και διεθνιστικός, ενάντια στους καταπιεστές αυτού του κόσμου!

7 Μαρτίου, 2026
Στον τοίχο της Καισαριανής μας φέραν από πίσω
Λέσχη Σπάρτακος

Στον τοίχο της Καισαριανής μας φέραν από πίσω

6 Μαρτίου, 2026
Πρότεινόμενη τροποποίηση/προσθήκη στο κείμενο θέσεων της πλειοψηφίας του ΠΣΟ για την 5η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Ανακοινώσεις

Για έναν ουσιαστικό απολογισμό, για μια ουσιαστική υπέρβαση

4 Μαρτίου, 2026
Κάτω τα χέρια από το Ιράν – συγκέντρωση: Πάρκο Ελευθερίας Κυριακή 1/03 στις 11:00 και πορεία σε πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ
Αντιπολεμικό

Κάτω τα χέρια από το Ιράν – συγκέντρωση: Πάρκο Ελευθερίας Κυριακή 1/03 στις 11:00 και πορεία σε πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ

28 Φεβρουαρίου, 2026
Η Chevron και η Exxon Mobil δεν θέλουν το καλό σου
Aπόψεις

Η Chevron και η Exxon Mobil δεν θέλουν το καλό σου

1 Μαρτίου, 2026
Η 28η Φλεβάρη να μας βρει ξανά στους δρόμους!
Ανακοινώσεις

Η 28η Φλεβάρη να μας βρει ξανά στους δρόμους!

27 Φεβρουαρίου, 2026
Load More
Next Post

4η Διεθνής, 17ο παγκόσμιο συνέδριο (Φλεβάρης 2018), απόφαση:

Ημερολόγιο Άρθρων

Μάρτιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« Φεβ    

Ετικέτες

8 Μάρτη (5) AMG (6) LOATKI+ (4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (16) Γαλλία (4) Διεθνής κατάσταση (14) Δολοφονία (4) Ισραήλ (13) Καταστολή (6) ΝΑΤΟ (4) Νοέμβρης (3) ΟΣΕ (3) Παλαιστίνη (49) Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη (5) Συρία (6) Τέμπη (10) Τουρκία (5) Χρυσή Αυγή (7) άρθρο 16 (2) αγώνες (2) αλληλεγγύη (11) ανακοινώσεις (4) αντιπολεμική πρωτοβουλία (7) αντιπολεμικό (21) αντιφασισμός (21) αποφασεις (3) διεθνισμός (19) εκλογες (21) εργατικό κίνημα (32) ιδιωτικοποιήσεις (4) ιστορία (4) κίνημα (11) κοινωνία (17) μέση ανατολή (6) μετανάστες (12) οι δικοί μας (3) πολιτική κατάσταση (4) πολυτεχνείο (4) πρωτομαγιά (3) πόλεμος (37) συνδιάσκεψη (11) τέταρτη διεθνής (5) τρένο (4) τροτσκισμός (12) φοιτητικό κίνημα (12)
Facebook Instagram

Newsletter

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ανακοινώσεις
  • Aπόψεις
  • Εκδηλώσεις
    • Λέσχη Σπάρτακος
  • Αποφάσεις
    • Συνδιάσκεψη
    • Συνέδρια
  • Βιβλιοθήκη
  • Σπάρτακος

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.