Στις 6 Μαΐου, ο Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (όπου στο ΔΣ έχουν εκλεγεί μόνο μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) οργάνωσε εκδήλωση στο Δημαρχείο του Βόλου με θέμα «Έξυπνη Γεωργία και Καινοτομία: Η Νέα Εποχή στον Αγροτικό Τομέα», με την παρουσία του πρύτανη Χαράλαμπου Μπιλλίνη και τις ευλογίες του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου. Στην εκδήλωση καλεσμένοι ομιλητές ήταν, πέρα από καθηγητές του τμήματος, και εκπρόσωποι της εταιρείας CNH, η οποία προμηθεύει τον ισραηλινό στρατό με τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί για κατεδαφίσεις παλαιστινιακών κατοικιών και οικισμών, για την κατασκευή εποικισμών, αλλά και για έργα που σχετίζονται με το Τείχος της Δυτικής Όχθης. Φοιτητικοί Σύλλογοι και Συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στον χώρο διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή της ισραηλινής εταιρείας και ακύρωσαν την εκδήλωση. Καθώς μέσα στην αίθουσα προχώρησαν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους με πανό, έγραψαν δυο συνθήματα στους τοίχους, οι συμμετέχοντες αποχώρησαν «από τον φόβο των επεισοδίων» και η εκδήλωση ακυρώθηκε.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος και ο πρύτανης κάλεσαν την αστυνομία και ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν έξω από τη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, όπου γινόταν συνέλευση για τη δίκη των αστυνομικών βασανιστών του Βασίλη Μάγγου την επόμενη μέρα στην Καρδίτσα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία των διοικητών και υποδιοικητών της Ασφάλειας και της Αστυνομίας, και τη συμμετοχή, με την πιο προκλητική μάλιστα στάση, ενός εκ των δικαζόμενων αστυνομικών-βασανιστών, έσπασαν τη τζαμαρία της κλειδωμένης Λέσχης και αμέσως άρχισαν να κάνουν βίαιες προσαγωγές όσων είχαν προστρέξει για συμπαράσταση.
Από τους προσαγόμενους 4 συνελήφθησαν, κρατήθηκαν στην ασφάλεια. Την επόμενη μέρα τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, χωρίς να γνωστοποιηθεί η ημερομηνία της δίκης. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και ο σύντροφός μας Κώστας Πρίγκος, ο οποίος κατηγορείται για απείθεια.
Την επόμενη μέρα, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγιναν άλλες 4 συλλήψεις σε δρόμους της πόλης, όπου εξαπολύθηκε άγριο κυνηγητό από την αστυνομία στην προσπάθεια να συλλάβουν όσους περισσότερους μπορούν και να προλάβουν να τους παραπέμψουν σε δίκη πριν περάσουν οι 48 ώρες που ορίζει η αυτόφωρη διαδικασία. Στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι είναι φοιτητές και αντιμετωπίζουν και πιθανή διαγραφή τους σε περίπτωση καταδίκης (νόμος που δεν ίσχυε ούτε στη χούντα).
Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση όλης της αστυνομικής δύναμης της Μαγνησίας δεν αντιστοιχεί στο ασήμαντο περιστατικό μιας αναγραφής συνθήματος και της ύψωσης ενός πανό, αλλά στοχεύει το φρόνημα αυτών που διαμαρτύρονται. Οι διωκόμενοι είναι μέλη της ATTACK ή μέλη της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας.
Η λυσσαλέα διάλυση των δράσεων των φοιτητικών συλλόγων μετά και από τις προσκλήσεις της πρυτανικής αρχής, η, ολοένα και προκλητικώς αυξανόμενη, φασίζουσα συμπεριφορά του Μπέου, η ασυλία της ΑΓΕΤ, η δραστηριότητα εταιρειών με ισραηλινά συμφέροντα στην πόλη, η σκληρή καταστολή της κυβέρνησης και η χρονική συγκυρία της δίκης των αστυνομικών που βασάνισαν και οδήγησαν στον θάνατο τον Βασίλη Μάγγο διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό σκηνικό τρομοκράτησης στον Βόλο.
Συμπαραστεκόμαστε στους συλληφθέντες και στον σύντροφό μας Κώστα!
Στον Βόλο, Αντιστεκόμαστε και Αγωνιζόμαστε για:
- να σταματήσει η συνεργασία Δήμου και πανεπιστημιακού ιδρύματος με ισραηλινές εταιρείες
- να ανατραπεί η δημαρχιακή αρχή του τραμπούκου Μπέου και η πρυτανική αρχή του Μπιλλίνη
- να καταδικαστούν οι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου
- να απαλλαγούν οι υπόδικοι σύντροφοί μας από οποιαδήποτε κατηγορία








