ΚΟΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ερντογάν σε μια επίσκεψη που αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες διωκόμενους και φυλακισμένους Τούρκους αγωνιστές, τους Κούρδους και τις άλλες μειονότητες στο τουρκικό κράτος, τους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα και τους αλληλέγγυους που στέκονται δίπλα τους.

Αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που ο Ερντογάν, μετά το δημοψήφισμα βίας και νοθείας του Μαΐου, και παρά το συντριπτικό γι'αυτόν αποτέλεσμα, προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα πιο αυταρχικό, μονοπρόσωπο βοναπαρτιστικό καθεστώς. Είναι πολύ γελασμένος ότι μπορεί να το κάνει. Η οικονομική κρίση, ο καλπάζων πληθωρισμός, οι μεγάλες εργατικές απεργίες, οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατούμενων, τα οικονομικά σκάνδαλα, η οργή για τις αποδεδειγμένες σχέσεις του τουρκικού κράτους με το ISIS και άλλες φονταμενταλιστικές οργανώσεις δείχνουν ότι δεν είναι τόσο παντοδύναμος. Η πολιτική κρίση σοβεί. Μοναδικοί του σύμμαχοι η αστυνομία, η δικαιοσύνη και οι Γκρίζοι Λύκοι του ΜΗΡ. Μοναδικό του όπλο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης OHAL.

 Αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση εξαπολύει πογκρόμ διώξεων ενάντια σε ακαδημαϊκούς, δημόσιους υπαλλήλους και εν γένει πολιτικούς αντιπάλους. Το πρόσχημα είναι η εκκαθάριση των οπαδών του πρώην συνεταίρου του Ερντογάν, Γκιουλέν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016. Στόχος η αριστερά και όποιοι ασκούν κριτική στο καθεστώς.

Αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που το τουρκικό κράτος έχει αναζωπυρώσει, εδώ και δύο χρόνια, τον αιματηρό και καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο στις κουρδικές πόλεις, έναν πόλεμο που δεν έχει σταματήσει ποτέ.

Αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που η εμπλοκή του στη Συρία διαρκώς αναβαθμίζεται, πότε στο πλευρό ΗΠΑ-ΕΕ και πότε στο πλευρό Ρωσίας-Ιράν.

Το ελληνικό κράτος είναι συνεπές στο να καλλιεργεί το αντιτουρκικό μίσος και να καλύπτει τις δικές του στρατηγικές επιδιώξεις πίσω από την δήθεν “μονομερή τουρκική επιθετικότητα”. Στην οικοδόμηση του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και στην αντιδραστική, και από τις δυο πλευρές, διαμάχη για τις ΑΟΖ, η Τουρκία είναι ο εχθρός. Ωστόσο σε μερικά καίρια θέματα υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων και δράσης.

Ελληνικό και τουρκικό κράτος συνεργάζονται για την καταστολή των πολιτικών προσφύγων και αγωνιστών. Οι 9 αγωνιστές που χαρακτηρίστηκαν τρομοκράτες, βασανίστηκαν, στερήθηκαν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και φυλακίστηκαν εκδικητικά και αδικαιολόγητα είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Συνεργάζονται για τον στραγγαλισμό της κουρδικής εθνικής αυτοδιάθεσης. Η παράδοση Οτζαλάν είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη. Το ελληνικό κράτος άλλωστε αντιμετωπίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τις δικές του μειονότητες: άρνηση και καταστολή.

Συνεργάζονται για την απόκρουση των προσφύγων και μεταναστών. Ειδικά μετά την περυσινή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έχουν από κοινού μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων ψυχών.

Συνεργάζονται ως βραχίονες του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, τις περισσότερες φορές ως σύμμαχοι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, με θύματα τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Συναγωνίζονται στους πολεμικούς εξοπλισμούς που απειλούν με ολοκαύτωμα τη γειτονιά μας.

Η επίσκεψη Ερντογάν θα μας βρει ενωμένους μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια από την Τουρκία και το Κουρδιστάν απέναντι στον αυταρχισμό, τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Στις συγκεντρώσεις μας, αλλά και πουθενά στο δρόμο, δεν έχουν καμία θέση εθνικιστικές ομάδες που πιθανόν θα προσπαθήσουν να διασπείρουν το τοξικό σοβινιστικό, ρατσιστικό και ισλαμοφοβικό τους δηλητήριο. Καθήκον μας να περιφρουρήσουμε τον διεθνιστικό, αντιπολεμικό και αντιϊμπεριαλιστικό τους χαρακτήρα.

 

-ΚΟΙΝΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΚΗΡΥΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ

-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/12 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ