Τέλος στην ισλαμοφοβία του κράτους! Όχι στην απαγόρευση των μπουρκίνι!

O Μ. Valls και o J.P. Chevènement σε καμπάνια για το F.N. (Εθνικό Μέτωπο);

«Καταλαβαίνω τους δημάρχους, οι οποίοι, σ’ αυτή τη στιγμή έντασης, έχουν τα αντανακλαστικά να αναζητούν λύσεις προς αποφυγή διαταραχών της δημόσιας τάξης (...) Γι’ αυτό και υποστηρίζω αυτούς που εξέδωσαν τις εντολές, εφόσον παρακινούνται από την επιθυμία να ενισχυθεί η κοινή συνύπαρξη και δεν έχουν καμία πολιτική υστεροβουλία», δήλωσε ο Μ. Valls από την Προβηγκία. 

Μάλλον υποδεικνύει αριστοτεχνικά πώς να πουν το αντίθετο από αυτό που κάνουν! Κι έτσι είναι, αφού οι δήμαρχοι δίνοντας εντολές για την απαγόρευση των «μπουρκίνι» και με την υποστήριξη του Valls δεν απαντούν σε κανένα πρόβλημα, το δημιουργούν από το μηδέν. Όπως και ο J.P. Chevènement, που σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εθνικής ενότητας διαλέχτηκε ως πρόεδρος του Ιδρύματος για το Ισλάμ στη Γαλλία, και ο οποίος από την πρώτη του κιόλας ομιλία, συμβουλεύει τους μουσουλμάνους «διακριτικότητα», με ό,τι αυτή περιλαμβάνει.

Οι δηλώσεις αυτές διατηρούν συνειδητά ένα κλίμα ρατσισμού και ισλαμοφοβίας, το οποίο κατά συνέπεια επιτρέπει σε εκατοντάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν, όπως έγινε στην Μπαστιά (Κορσική), κραυγάζοντας «Είμαστε σπίτι μας». Προετοιμάζουν εκρήξεις βίας στους δρόμους και στρώνουν το κόκκινο χαλί στο F.N. (Εθνικό Μέτωπο), το οποίο δε θα χρειαστεί παρά να καρπωθεί τα εκλογικά οφέλη.

Το NPA καταγγέλλει την εργαλειοποίηση των δικαιωμάτων των γυναικών και υπερασπίζεται το δικαίωμα τους να διαθέτουν ελεύθερα το σώμα τους ενάντια σε όλους όσους θέλουν να τις αναγκάσουν να το καλύψουν ή να το αποκαλύψουν.

Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η κυβέρνηση δημιουργεί μια μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία στοχεύουν να κάνουν αποδεκτές αυτές τις επιθέσεις ενάντια στις ελευθερίες, στιγματίζοντας μια μερίδα του πληθυσμού ιδιαίτερα εκμεταλλευόμενη και καταπιεσμένη, με τον χαρακτηρισμό του δυνητικά επικίνδυνου.

Η επικίνδυνη παγίδα είναι να υψώσουμε εμπόδια μεταξύ μας, να κλειστεί ο καθένας στην υποτιθέμενη "κοινότητά" του και να εμποδίσουμε την αλληλεγγύη και την κοινή αντίσταση σε αντικοινωνικές και κατασταλτικές πολιτικές!

Απέναντι σ’ αυτό το αηδιαστικό ξέσπασμα και την επίθεση αυταρχισμού, απαραίτητη είναι μια μεγάλη απάντηση ενάντια στον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία , ενάντια στην καταστολή και το κράτος έκτακτης ανάγκης, μια απάντηση για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων. 

Μοντρέιγ, 17 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση του NPA (Nouveau Parti Anticapitaliste)

Η ανακοίνωση στα γαλλικά