Καμία ανοχή στη βία του κράτους των καπιταλιστών, με κανένα πρόσχημα

Την 6η Δεκέμβρη 2016, η αστυνομία έδειξε ότι οι λόγοι της εξέγερσης ενάντια στην καταστολή και την καταπίεση μένουν πάντα οι ίδιοι. Την επέτειο της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008, που ακολούθησε τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το 2008 ως αντιπολίτευση ήθελε να μιλάει στο όνομα της εξεγερμένης νεολαίας, επέλεξαν για να παρουσιάσουν το δικό τους «δόγμα της μηδενικής ανοχής» στις διαδηλώσεις. Το πρωί περικύκλωσαν ασφυκτικά όλη την πορεία των μαθητών και των φοιτητικών συλλόγων, και το απόγευμα, με τον ίδιο τρόπο, έστησαν κλοιό γύρω από όλη τη διαδήλωση, και ιδιαίτερα γύρω από τα μπλοκ της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. 

Εντολή για επίθεση στις διαδηλώσεις φαίνεται ότι δεν είχαν, φρόντισαν όμως να εκτονώσουν τον αδιάκριτο ρεβανσισμό τους μετά από αυτές. Έτσι, ανάμεσα σε άλλα, δύο μέλη των ΕΑΑΚ δέχτηκαν άγρια επίθεση από την αστυνομία στην Ομόνοια, χωρίς καμία απολύτως αφορμή. Ανάλογες επιθέσεις δέχτηκαν πολλοί ακόμα άνθρωποι που αποχωρούσαν από το κέντρο και τα Εξάρχεια, σε ένα είδος τυφλών κρατικών αντιποίνων για τα «επεισόδια». Μια από αυτές τις επιθέσεις, και πάλι χωρίς αφορμή και μακριά από κάθε «εστία έντασης», οδήγησε στον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός αγωνιστή, ο οποίος θα κάνει μήνες μέχρι να μπορέσει να ξαναπερπατήσει. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο συγκεκριμένος αγωνιστής, μαζί με αρκετά ακόμα άτομα, συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ανυπόστατες, κατασκευασμένες κατηγορίες.

Καμία επίκληση περί «έκτακτης ανάγκης» ή «έκρυθμης κατάστασης» δεν θα μας κάνει να ανεχτούμε την κρατική βία, τη ρίψη δολοφονικών χημικών στις γειτονιές μας, τον αστυνομικό ρεβανσισμό και τη βιομηχανία των συλλήψεων και διώξεων με μόνους μάρτυρες τους ένστολους κάφρους της αστυνομίας. Ούτε μπορούμε να ανεχθούμε μια κυβέρνηση που παριστάνει τον άσχετο ισχυριζόμενη ότι οι Ματατζήδες έκαναν όλα αυτά αυτονομημένα γιατί η καταστολή της είναι το απαραίτητο μέσο για να επιβληθεί η υποταγή στο κεφάλαιο και στα άγρια μνημονιακά μέτρα που πήρε και εκείνα που ετοιμάζεται να πάρει. Όπως αντίστοιχα οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, η αλληλεγγύη και η ενότητά τους, είναι ο τρόπος για να ανατρέψουμε και την καταπίεση, και την εκμετάλλευση.

 - Να αποσυρθούν όλες οι διώξεις εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών

 - Διάλυση των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, αφοπλισμός της αστυνομίας, απαγόρευση της χρήσης χημικών