Όλοι/ες στην εκδίκαση της έφεσης των αγωνιστών που συνελήφθησαν την 15η Ιούλη 2015

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου '15, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο μνημόνιο, κατά το συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος. Η συγκέντρωση χτυπήθηκε βάναυσα. Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματά, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους 5, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών.

 

Παρά το διάτρητο κατηγορητήριο και τις συνεχείς αντιφάσεις των αστυνομικών/μαρτύρων κατηγορίας, μόνο οι 4 από τους 7 κατηγορούμενους αθωώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 3 καταδικάστηκαν με πρωτοφανή σκληρότητα, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών για κανέναν από τους τρεις και με τη μέγιστη δυνατή περίοδο αναστολής, τα τρία χρόνια. Οι καταδικασθέντες αγωνιστές ξεκίνησαν αμέσως τη διαδικασία της έφεσης και 1,5 χρόνο μετά, την Τετάρτη 2/11 πραγματοποιείται η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, απέδειξε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή. Η κυβέρνηση φέρει πλήρη την πολιτική ευθύνη, όχι μόνο των συλλήψεων, των ξυλοδαρμών και των βασανισμών και των 7 συλληφθέντων, αλλά και της καταδίκης των 3 αγωνιστών.

Όσοι νομίζουν πως μπορούν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες στη φτώχεια και τη βία, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους και θα έχουν την τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

Ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και την καπιταλιστική βαρβαρότητα συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!

  

Όλοι/ες στην εκδίκαση της έφεσης

Τετάρτη 2/11, 9.30πμ, αίθουσα Δ.80γ, 2ος όροφος