Όποιο χέρι απλώνεται πάνω στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους θα κόβεται!

 Με τη σημερινή εκκένωση της ιστορικής κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά (σε μικρό χρονικό διάστημα) το πραγματικό πρόσωπο της τρικομματικής κυβέρνησης και του σχεδίου της άρχουσας τάξης για "τάξη και ασφάλεια". Με μια ακόμα θεαματική επιχείρηση,με ΕΚΑΜ και ελικόπτερο, η αστυνομία εισέβαλε στον επι 24 χρόνια ελεύθερο κοινώνικό χώρο της Κατάληψης, σαν μια λογική συνέχεια των προηγούμενων δράσεων της στην Villa Amalias, την ΑΣΟΕΕ, την Κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά. Επίσης, αυτή είναι η απάντηση του κράτους στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους που σαρώνει τη χώρα. Σε όλες τις πόλεις πανελλαδικά καλούνται πορείες και δράσεις αλληλεγγύης, με κορυφαία στιγμή την μεγαλειώδη πορεία του Σαββάτου στην Αθήνα, γεγονός που δείχνει ότι το πάθος για την ελευθερία δεν κλείνεται μέσα σε ντουβάρια και κτίρια,αλλά υπάρχει μέσα μας και εκφράζεται με τους κοινωνικούς αγώνες και τις ιδέες μας.

 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση υιοθετεί την ατζέντα των φασιστών της Χρυσής Αυγής και επιτίθεται ολομέτωπα στις πολιτικές ελευθερίες και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους ενώ παράλληλα ψηφίζει στη βουλή νέο φορολογικό σύστημα-ταφόπλακα, ήρθε η ώρα το ανταγωνιστικό κίνημα να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί. Μόνο με τους συλλογικούς μας αγώνες και την αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να τσακίσουμε την καταστολή, τους φασίστες, την ανεργία και την εξαθλίωση. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε πίσω την ελευθερία των δεκάδων συλληφθέντων που αντιμετωπίζουν την αστική δικαιοσύνη που ποινικοποιεί την ελεύθερη σκέψη και την αγωνιστική δράση. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να προτάξουμε έναν άλλο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, βασισμένο στην αλληλεγγύη, την ισότητα, την αυτοοργάνωση στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς και την ελευθερία.

-Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από την Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και όλων των υπόλοιπων αγωνιστών/τριών από την Villa Amalias και την Κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά.
-Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε όλα τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα
 

-Οι καταλήψεις δεν είναι κτίρια, είναι οι ιδέες μας, και αυτές δεν θα τις πάρετε ποτέ!

 

ΟΚΔΕ - Σπάρτακος (Ελληνικό Τμήμα της 4ης Διεθνούς)

 

15/1/2013