Βόλος: Πλέμπα και Tribunus Plebis

Οι Δήμοι, υπό το σημερινό καθεστώς του Καλλικράτη, αφ’ ενός γιγαντώθηκαν γεωγραφικά, αφ’ ετέρου απέκτησαν πάμπολλες αρμοδιότητες, «ελαφρώνοντας» την Κεντρική εξουσία όσον αφορά την εναντίωση/αντίδραση/κατακραυγή κατά των πολιτικών της επιλογών και αποφάσεων στις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, η γενική πολιτική κατάσταση και η ασφυκτική «εντός της ΕΕ» πορεία, έχουν μετατρέψει τους Δήμους σε επιχειρήσεις ενώ, με τους «κατάλληλους» στον Δημαρχιακό θώκο, οι δημοτικές υπηρεσίες κατάντησαν άντρα απίστευτης διαφθοράς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

Διαβάστε περισσότερα: Βόλος: Πλέμπα και Tribunus Plebis

Συνδιάσκεψη ΟΚΔΕ-Σπάρτακος 2021

Πρόταση πολιτικού κειμένου συνδιάσκεψης 2021

Πρόταση για προσθήκη στο πολιτικό κείμενο: Για μια αντικαπιταλιστική οικολογική πολιτική και την ανάπτυξη ενός μαζικού αντικαπιταλιστικού οικολογικού κινήματος

Πρόταση για προσθήκη στο πολιτικό κείμενο: Η ταπεινωτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν προάγγελος μεγάλων ανατροπών σε παγκόσμιο επίπεδο

Τροποποιήσεις για το οικολογικό, Πέτρος Ν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπροστά στο πρώτο κύμα λαϊκής οργής

 Οι χιλιάδες των νεκρών της πανδημίας, το διαλυμένο σύστημα υγείας, οι αυταρχικές απαγορεύσεις, η αχαλίνωτη αστυνομική βία, η συγκάλυψη βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων, οι φωτιές που έκαψαν τη μισή χώρα, ο αποκλεισμών χιλιάδων παιδιών από τα πανεπιστήμια φέρνουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πρώτη σοβαρή της φθορά. 

Το αντίπαλο δέος της κυβέρνησης ΝΔ δεν είναι η άοσμη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι η Ακροδεξιά που προσπαθεί να βγει στο δρόμο. Είναι αγώνες της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των καταπιεσμένων, από την απειθαρχία στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και το αυταρχικό τεχνοκρατικό πανεπιστήμιο, από τις πορείες ενάντια στην αστυνομική βία, στην απεργία του Ιούνη, από την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον. 

Με μαχητικότητα, αυτοοργάνωση και με μια ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική αριστερά, οι αγώνες αυτοί θα νικήσουν.

 

Όλοι και όλες στην πορεία της ΔΕΘ, 11 Σεπτέμβρη 2021, στην Καμάρα.

Τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή ~ Να τελειώνουμε και με το φασισμό

Η δολοφονία Φύσσα, 8 χρόνια πριν, υπήρξε ορόσημο για το αντιφασιστικό κίνημα. Η απόφαση της Χρυσής Αυγής να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της βίας υπήρξε η αρχή του τέλους της. Το αντιφασιστικό κίνημα αντέδρασε με εντυπωσιακά μαζικό και μαχητικό τρόπο, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και συσχετισμούς.

Διαβάστε περισσότερα: Τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή ~ Να τελειώνουμε και με το φασισμό

Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Δημήτρη Χαροκόπο

Πέθανε την Τρίτη 6 Ιουλίου ο παλιός αγωνιστής του επαναστατικού μαρξισμού Δημήτρης Χαροκόπος. Ο Δημήτρης Χαροκόπος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1933 και ανήκε στην πρώτη μεταπολεμική γενιά του τροτσκιστικού κινήματος. Εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Διεθνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΔΚΕ), το ελληνικό τμήμα της Τετάρτης Διεθνούς, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, στα πέτρινα χρόνια του εργατικού κινήματος, και παρέμεινε μέλος του και στα χρόνια της δικτατορίας, σε καθεστώς παρανομίας.
Ο Δημήτρης Χαροκόπος ήταν φυσικός και εργάστηκε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, και ως την συνταξιοδότηση του, ασχολήθηκε ιδιαίτερα δραστήρια με το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών σε διάφορες ΕΛΜΕ της Αττικής, με ιδιαίτερη συμμετοχή στο κίνημα του 1991. Από το 1981 έως το 1986 έζησε στη Γερμανία. Ο Δημήτρης Χαροκόπος παρέμεινε σ΄ όλη του τη ζωή κάτω από τις σημαίες και τις αρχές του επαναστατικού μαρξισμού. Ενδιαφερόταν και μελετούσε ιδιαίτερα την πολιτική ιστορία. 
Η ΟΚΔΕ - Σπάρτακος (εττδ) εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στους φίλους του συντρόφου Δημήτρη Χαροκόπου.
Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιούλη, στο Παλαιό Ηράκλειο Αττικής, στις 12.00

Υποκατηγορίες