Καταγγέλουμε τη διεξαγωγή της διεθνούς έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA (Defense Exhibition Athens) στο Metropolitan Expo (6 με 8 Μαΐου 2025), που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τις ημέρες της έκθεσης έμποροι όπλων θα προβάλουν τα όπλα τους και θα κλείσουν συμφωνίες πολλών δις ευρώ με κυβερνήσεις και με υπερεθνικούς μηχανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
Η έκθεση διεξάγεται σε μια περίοδο όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των γεωπολιτικών εντάσεων. Σε μια στιγμή που τα κράτη της ΕΕ εξοπλίζονται με 800 δις ευρώ, στο πλαίσιο του ReArm Europe. Η υλοποίηση του εξοπλιστικού αυτού προγράμματος θα σημάνει περισσότερες περικοπές κοινωνικών δαπανών, λιτότητα και εργασιακή επισφάλεια. Για να δικαιολογηθεί αυτή η κούρσα εξοπλισμών το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του θα παίξουν το χαρτί του εθνικισμού, της πολεμοκαπηλίας και του μιλιταρισμού.
Σημαντική παρουσία στην έκθεση θα παίξουν εταιρείες όπλων από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, που έχουν ήδη δοκιμάσει τα όπλα τους απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης. Ο προνομιακός ρόλος που έχει το Ισραήλ στη διοργάνωση δηλώνει τη ολόθερμη στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα κράτος που διαπράττει γενοκτονία στην Γάζα και βομβαρδίζει στα διεθνή ύδατα το πλοίο “Consience” για να εμποδίσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε δύο εκατομμύρια πολιορκούμενους παλαιστινίους.
Η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει αυτή την έκθεση καθιστώντας τη χώρα διεθνές κέντρο εμπορίου όπλων, προσπαθώντας να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή και να συσφίξει τις σχέσεις της με τους συμμάχους της σε μια ενδεχόμενη ένταση της πολεμικής απειλής και σ’ ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με τη Τουρκία. Σε μια στιγμή που βρίσκεται απομονωμένη λόγω της συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη, της ακρίβειας και της διάλυσης των δημόσιων αγαθών προσπαθεί να βασιστεί στην ένταση της καταστολής και να παίξει αποπροσανατολιστικά το χαρτί του εξωτερικού εχθρού και της ανάγκης εθνικής συστράτευσης απέναντί του.
- Όχι στους εξοπλισμούς – λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες!
- Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!
- Καμιά συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
- Λιτότητα – καταστολή – εθνικισμός, στη δική μας χώρα είναι ο εχθρός!