Από τις 18 Μαρτίου που το Ισραήλ έσπασε την εκεχειρία σφοδροί βομβαρδισμοί δολοφονούν καθημερινά δεκάδες παλαιστίνιους που προσπαθούν να επιβιώσουν στην ισοπεδωμένη λωρίδα της Γάζας. Από τις 2 Μαίου το Ισραήλ απαγορεύει κάθε εφοδιασμό σε νερό, τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα. Οι ζωές περισσότερων από δύο εκατομμύρια ανθρώπων απειλούνται άμεσα. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται χωρίς καμία διακοπή οι εκτοπισμοί και η εθνοκάθαρση στην δυτική όχθη. 77 χρόνια μετά την Νάγκμπα του 1948, ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια, ίσως, ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.
Οι στρατολογικές αρχές στο Ισραήλ στέλνουν προσκλητήρια σε δεκάδες χιλιάδες εφέδρους να παρουσιαστούν καθώς οι σιωνιστές προετοιμάζονται να επεκτείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ο Ισραηλινός στρατός προετοιμάζει νέα μεγάλης κλίμακας χερσαία εισβολή στην λωρίδα της Γάζας. Την ίδια στιγμή βομβαρδίζει στόχους στην Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη και απειλεί να επιτεθεί στο Ιράν. Δεν δίστασε να βομβαρδίσει πλοίο του στόλου της ελευθερίας (που είχε πρόθεση να μεταφέρει εφόδια στην αποκλεισμένη Γάζα) στα διεθνή ύδατα κοντά σην Μάλτα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από τα σύνορά του.
Στο πλευρό του Ισραήλ στέκονται αποφασιστικά ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Αδιαφορώντας κυνικά για την δολοφονία χιλιάδων παλαιστίνιων στηρίζουν πολιτικά – οικονομικά και προστατεύουν στρατιωτικά το Ισραήλ επιβραβεύοντας και ενισχύοντας την επιθετικότητά του.
Όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, υπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, συνέβαλαν στην οικοδόμηση της συμμαχίας με το σιωνιστικό – κατοχικό – ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ. Η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει άμεσα στον πόλεμο, παρέχει κάθε διευκόλυνση στο Ισραήλ, στέλνει πολεμικά πλοία στην περιοχή.
Τα διεφθαρμένα καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των ΗΑΕ υπογράφουν συμφωνίες εκατοντάδων δις δολαρίων με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της Τουρκίας διεκδικεί μεγάλα συμβόλαια από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της ΕΕ. Τίποτα ουσιαστικό δεν έχει να περιμένει ο παλαιστινιακός λαός από όλα αυτά τα καθεστώτα που συνεργάζονται και ξεπλένουν τους δήμιους του.
Οι λαοί, οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι σε ολόκληρο τον κόσμο στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν για να σταματήσουν την γενοκτονία και να υποστηρίξουν το δικαίωμα των παλαιστίνιων να ζήσουν ελεύθεροι και ασφαλείς στην γη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους με τον αγώνα των παλαιστίνιων. Μόνο η πάλη τους μπορεί να σταματήσει την σφαγή των παλαιστίνιων και να αποτρέψει την επέκταση του πολέμου. Διεκδικούμε:
- Διακοπή οικονομικών, διπλωματικών, στρατιωτικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ.
- Απεμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, επιστροφή των φρεγατών.
- Καμία στρατιωτική διευκόλυνση και συνεργασία με τις ΗΠΑ, να κλείσουν οι βάσεις.
- Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους χωρίς προϋποθέσεις