ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΤΡΙΤΗ 6/10 – 19:00
Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους
Τρία χρόνια μετά την 7η Οκτώβρη 2023, η φριχτή γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται. Με πάνω από 100.000 νεκρούς, εκ των οποίων 20.000 παιδιά, με την περιοχή να έχει ισοπεδωθεί, με την ανθρωπιστική βοήθεια να εισέρχεται με το σταγονόμετρο η Γάζα έχει μετατραπεί σε έναν τόπο θανάτου και βίαιου εκτοπισμού. Στην δυτική όχθη το σιωνιστικό καθεστώς χρησιμοποιεί τους φανατικούς εποίκους ως πολιορκητικό κριό για να επεκτείνει τους εποικισμούς, εκδιώκοντας, τρομοκρατώντας και δολοφονώντας παλαιστίνιους. Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει κατά βούληση στόχους σε Λίβανο και Συρία ενώ έχει καταλάβει περιοχές και στις δύο χώρες επεκτείνοντας την κατοχή.
Η βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν βρήκε ισχυρή αντίσταση που δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν οδηγώντας έτσι τον Τραμπ στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ να απειλήσει το Ιράν με “αφανισμό”. Ο πόλεμος στη δυτική Ασία επεκτείνεται σε νέα μέτωπα με την άμεση εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας και την επέλαση των Χούθι στην Υεμένη. Οι λαοί της περιοχής απειλούνται με ένα νέο ολοκαύτωμα. Οι λαοί σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από έναν νέο γύρο ακρίβειας, ελλείψεων και οικονομικής κρίσης.
Σε αυτό το αιματοβαμμένο τοπίο, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί με τιμές “ένα γεράκι του πολέμου”, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα έχει βάλει στο στόχαστρο του και την Κούβα. Ο Ρούμπιο έρχεται στην Αθήνα για να ζητήσει μεγαλύτερη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους πολέμους της Ουάσιγκτον, να πουλήσει νέα όπλα, να προωθήσει τα αμερικανικά συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας κλπ. Απειλές για ανατροπές κυβερνήσεων, όπως αυτές που πρόσφατα εκτόξευσε η Γκιλφόιλ σε Έλληνες αξιωματούχους, επιβεβαιώνουν τον ρόλο που επιδιώκουν να παίξουν οι ΗΠΑ απειλώντας “φίλους και εχθρούς”.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά συμμετέχουν σε αυτά τα σχέδια τόσο στα πλαίσια της ΕΕ όσο και αυτόνομα. Μέσα από τον άξονα Κύπρου- Ισραήλ, το ελληνικό κράτος λειτουργεί ως στρατηγικό στήριγμα των ΗΠΑ και των σιωνιστών – γενοκτόνων στην περιοχή. Οι βάσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Βόλο, η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και όπλων σε Ουκρανία και Σαουδική Αραβία, εμπλέκουν τον ελληνικό στρατό στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο θανάτου. Η κυβέρνηση της ΝΔ, διατυμπανίζει τη «στρατηγική συμμαχία» με το Ισραήλ και αυξάνει την συνεργασία σε όλους τους τομείς (στρατιωτικό, οικονομικό, ακαδημαϊκό, διπλωματικό κλπ) ξεπλένοντας τη γενοκτονία. Με τις ευλογίες του Τελ Αβίβ και τις πιέσεις σχεδόν του συνόλου της αντιπολίτευσης οξύνει την αντιπαράθεση με την Τουρκία και διακινδυνεύει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο.
Τη συμμετοχή σε αυτά τα εγκληματικά σχέδια την πληρώνουν πανάκριβα η εργατική τάξη, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα. Δισεκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται σε εξοπλισμούς και στην πολεμική βιομηχανία αντί να πάνε για την αύξηση μισθών και συντάξεων, για προσλήψεις σε παιδεία και υγεία, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
Η φιλοξενία βάσεων και όπλων, η συμμαχία και στρατιωτική συνεργασία με κράτη δολοφόνους, με κράτη που εξαπολύουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους, διαπράττουν γενοκτονίες, βομβαρδίζουν και δολοφονούν κατά βούληση, δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια στους εργαζόμενους, την νεολαία, τα καταπιεσμένα στρώματα. Αντίθετα μετατρέπουν την χώρα και τον λαό σε στόχο αντιποίνων, προετοιμάζουν το έδαφος για μεγαλύτερη εμπλοκή και την μετατροπή του λαού και της νεολαίας σε κρέας για τα κανόνια τους.
Μπροστά σε αυτή την πολεμική λαίλαπα και τους τεράστιους κινδύνους πρέπει να απαντήσουμε με ενότητα, οργάνωση και αγώνα. Να χτίσουμε ένα ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό και διεθνιστικό κίνημα αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς που πλήττονται. Καμία ανοχή στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Να γυρίσουν τώρα πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να οργανώσουμε μια μεγάλη πολιτική απεργία ενάντια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στην ελληνική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους .Ο ηρωικός παλαιστινιακός λαός δείχνει το δρόμο της αντίστασης.
ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ
ΚΑΜΊΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
![]() |
![]() |










