Οι αγωνιστές/στριες που συμμετείχαν στον στόλο Global Sumud Flotilla και στον στόλο Freedom Flotilla Coalition καταγγέλλουν το κράτος του Ισραήλ για συστηματικά, μεθοδευμένα και σχεδιασμένα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τη σύλληψη και απαγωγή τους αλλά και μέσα στο πλοίο – πλωτή φυλακή στο ταξίδι μέχρι το λιμάνι του Ασντόντ. Δέχθηκαν πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες από κοντινή απόσταση, υπέστησαν κατάγματα, υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ, σκύψιμο στο έδαφος δεμένοι/ες πισθάγκωνα, καθώς και συστηματικές σεξουαλικές πράξεις κακοποίησης. Αυτά πανηγύριζαν φανερά οι σιωνιστές στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από μεριάς του κράτους-δολοφόνου. Έδωσαν σε όλο τον κόσμο ένα ελάχιστο βιντεοσκοπημένο δείγμα της βίας, των εξευτελισμών και της απανθρωποποίησης που δέχονται καθημερινά οι Παλαιστίνιοι εδώ και δεκαετίες.
Είναι πλέον ξεκάθαρο στην παγκόσμια κοινή γνώμη, ότι το Ισραήλ δεν είναι η μόνη, όπως αυτοδιαφημίζεται, δημοκρατία της Μέσης Ανατολής, αλλά ένα θεοκρατικό κράτος-τρομοκράτης που διεξάγει, από το 1948 μέχρι σήμερα, έναν μόνιμο γενοκτονικό πόλεμο εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού παράλληλα με έναν πόλεμο επέκτασης απέναντι σε όλους τους γείτονές του. Όταν δεν κάνει ανοιχτές πολεμικές επιχειρήσεις, βομβαρδισμούς, ισοπεδώσεις πόλεων και χωριών, χρησιμοποιεί μέσα όπως ο λιμός, οι εποικισμοί, οι δολοφονίες, οι καθημερινοί εξευτελισμοί κ.ά. Την ίδια αντιμετώπιση επιφυλάσσει για όποιον/α δηλώνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη πηγαίνοντας ανθρωπιστικό υλικό στον λαό της. Σε όποιον/α αμφισβητεί το ρόλο και την αποικιακή κυριαρχία του στην περιοχή και παγκόσμια.
Η ίδια η ίδρυση του σιωνιστικού κράτους υπήρξε προϊόν αποικιοκρατικής και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στην περιοχή. Στο όνομα της ασφάλειας της εβραϊκής κοινότητας, ξεπατικώνει ενάντια σε Παλαιστίνιους και αλληλέγγυους, το ρεπερτόριο βασανιστηρίων και εξόντωσης που εφάρμοσαν οι ναζί στους Εβραίους και αυτό είναι μια πραγματικότητα, όση αμηχανία και εάν προκαλεί: το σιωνιστικό κράτος εργαλειοποιεί το ολοκαύτωμα και την αντισημιτική βία που υπέστησαν για αιώνες οι Εβραίοι, προκειμένου να καμουφλάρει και να καθαγιάσει τα ίδια -δικά του – εγκλήματα.
Το κράτος–απαρτχάιντ του Ισραήλ, ιδρύθηκε, υπάρχει και συντηρείται για να διασφαλίζει τη διείσδυση του δυτικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή, γι’αυτό και απολαμβάνει όλη την στήριξη των δυτικών κυβερνήσεων.
Την ίδια στήριξη που παρέχει και το ελληνικό κράτος, καλλιεργώντας διπλωματικές, εμπορικές, γεωπολιτικές και οικονομικές σχέσεις μαζί του. Το ελληνικό κράτος συνήργησε στην πρώτη πειρατεία των ισραηλινών κατά του στόλου αλληλεγγύης ανοιχτά της Κρήτης, μέσα στην ελληνική ζώνη έρευνας και ασφάλειας, όχι μόνο αδιαφορώντας για την προστασία της ζωής των μελών της ελληνικής αποστολής αλλά και συκοφαντώντας τα πληρώματα και το κίνημα αλληλεγγύης.
Η μιντιακή διατυμπάνιση των ισραηλινών ωμοτήτων δεν είναι επίδειξη δύναμης των αυτουργών τους, αλλά ομολογία αδυναμίας μπροστά στην συνεχιζόμενη παλαιστινιακή αντίσταση και τη διεθνή κοινωνική κινητοποίηση, η πίεση των οποίων ήταν εκείνη που επέβαλε, στο Ισραήλ και στις δυτικές κυβερνήσεις, την απελευθέρωση των αγωνιστών της αποστολής. Όση απάνθρωπη και ανελέητη βία και εάν ασκήσει το Ισραήλ, δεν θα τρομοκρατήσει τους αγωνιστές/στριες του κινήματος αλληλεγγύης. Απέναντι στο Ισραήλ, στο ελληνικό κράτος, στους ιμπεριαλιστές και τα ακροδεξιά τρολ, έμμισθα και μη, απέναντι στους κανίβαλους αυτού του κόσμου, εμείς αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη, την περηφάνια και την συντροφικότητά μας. Ο αγώνας για ελεύθερη, δημοκρατική και σοσιαλιστική Παλαιστίνη από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα είναι ένα δίκαιο αίτημα κι ένας δίκαιος αγώνας μέχρι να γίνει πράξη.
- Να σταματήσει ο παράνομος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας – Στήριξη της χερσαίας αποστολής κονβόι για την Παλαιστίνη
- Διακοπή οικονομικών, διπλωματικών και στρατιωτικών σχέσεων με το κράτος-τρομοκράτη.
- Παλαιστίνη ελεύθερη και σοσιαλιστική από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα.








