Ψήφισμα της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος για τη δίκη ΟΡΜΑ-Χρυσής Αυγής

Στις 26 Μαΐου 2018, μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) πραγματοποίησαν αντιφασιστική κινητοποίηση στο Πέραμα, μια εργατική συνοικία που δοκιμάζεται όχι μόνο από την κρίση, αλλά και από τους ναζί της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν αγωνιστές, συνδικαλιστές και μετανάστες. Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως ένωση μπράβων στην υπηρεσία των εργοδοτών και των εφοπλιστών, όπως έδειξε επανειλημμένα ο απεργοσπαστικός τους ρόλος στις απεργίες στις προβλήτες της COSCOαλλά και η δράση του κίτρινου «Σωματείου Εργαζομένων Ζώνης Άγιος Νικόλαος». Το λεγόμενο αυτό σωματείο λειτουργεί ως πρακτορείο συγκεκριμένων εργοδοτών της Ζώνης και ως ορμητήριο για φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις, όπως συνέβη και στις 26 Μαΐου.

Η κινητοποίηση της ΟΡΜΑ, όπως και γενικότερα η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, ήταν γνωστή, δημόσια και ανοιχτή. Η ΟΡΜΑ αγωνίζεται για τη δημοκρατία και την ελευθερία, δρα στα πλαίσια του αντιφασιστικού κινήματος και συνεργάζεται με πλήθος εργατικών σωματείων, δημοτικών κινήσεων, συλλογικοτήτων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων είναι και ΟΚΔΕ-Σπάρτακος. Τα μέλη της χαρακτηρίζονται από αγωνιστικό ήθος.

Όταν η κινητοποίηση της ΟΡΜΑ πέρασε μπροστά από τα γραφεία του λεγόμενου σωματείου εργαζομένων Άγιος Νικόλαος, δέχτηκε επίθεση από ναζιστές μέλη της Χρυσής Αυγής, που εφορμούσαν από τα γραφεία.Τα μέλη της ΟΡΜΑ απώθησαν τους ναζί και κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν μηνύσεις, όπου όμως ορισμένα εξ αυτών προσήχθησαν και αντιμετωπίζουν μηνύσεις από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, που με θράσος προσπαθεί να θολώσει τα νερά.

Είναι απαράδεκτη κάθε προσπάθεια συμψηφισμού της δράσης των μελών της ΟΡΜΑ με τους ναζί της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης η ηγεσία της οποίας διώκεται για πλήθος κακουργημάτων. Η ναζιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Απαιτούμε:

- Να αθωωθούν τα μέλη της ΟΡΜΑ από τις μηνύσεις της Χρυσής Αυγής.

- Να καταδικαστούν οι χρυσαυγίτες ναζί που είναι υπεύθυνοι για την επίθεση στην αντιφασιστική κινητοποίηση της 26ης Μάη.

- Να κλείσουν τα γραφεία του φασιστικού εργοδοτικού «Σωματείο Εργαζομένων Ζώνης Άγιος Νικόλαος», που αποδεδειγμένα λειτουργεί ως ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων.

 

 

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (ΟΚΔΕ) - Σπάρτακος