Σχεδόν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο δρόμος του Νοέμβρη είναι επαναστατικός και επίκαιρος

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γίνεται σε ένα σκηνικό πόνου και θανάτου, καθώς μετά την κρίση του 2008 και την αδυναμία αντιμετώπισης της πανδημίας του 2019-2020, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της παγκόσμιας πολεμικής ανάφλεξης, η οποία ήρθε στην επιφάνεια με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Διαβάστε περισσότερα: Σχεδόν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο δρόμος του Νοέμβρη είναι επαναστατικός και...

Ο σύντροφος Λουκάς Παναγιωτόπουλος δεν είναι πια μαζί μας

Ο σύντροφος Λουκάς πέθανε σήμερα, το πρωί της Κυριακής, στις 10.30, μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο σύντροφος Λουκάς, ένας εργάτης οικοδόμος με υψηλή πληβειακή ηθική και ταξική συνείδηση, ένας κομμουνιστής αγωνιστής από μικρό παιδί, πρώτα στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο κίνημα του επαναστατικού μαρξισμού, με την παρουσία του για περίπου 40 χρόνια σε όλους τους αγώνες, μικρούς και μεγάλους, ήταν παρών. 

Διαβάστε περισσότερα: Ο σύντροφος Λουκάς Παναγιωτόπουλος δεν είναι πια μαζί μας

Όλες και όλοι τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη στις 19:00 Προπύλαια και πορεία προς το ΑΤ Ομονοίας

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι καταγγελίες σεξουαλικής βίας εναντίον των γυναικών όσο και οι προσπάθειες συγκάλυψής τους από την πλευρά των κρατικών θεσμών. Με αποκορύφωμα, τον ομαδικό βιασμό 19χρονης γυναίκας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίας, οι δράστες του οποίου αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

Διαβάστε περισσότερα: Όλες και όλοι τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη στις 19:00 Προπύλαια και πορεία προς το ΑΤ Ομονοίας

Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 – 2010, μετά την αδυναμία αντιμετώπισης της covid 19 στις αρχές του 2019 που εξελίχθηκε σε παγκόσμια υγειονομική κρίση η οποία ακόμα συνεχίζεται, εργαζόμενοι/ες, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το σύνολο των καταπιεσμένων βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα πιο επικίνδυνη έκφραση της κρίσης στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα. Μια κρίση η οποία ήρθε στην επιφάνεια με κατακλυσμιαίο τρόπο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φλεβάρη του 2022 και τον πόλεμο που διεξάγεται από τότε με αμείωτη ένταση. 

Διαβάστε περισσότερα: Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Ανδρέα Βογιατζόγλου

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Ανδρέα Βογιατζόγλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή ύστερα από σθεναρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο. 

Γεννημένος το 1955 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ήρθε στην Αθήνα σε πολύ μικρή ηλικία και στη συνέχεια εντάχτηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Με αυτές τις ιδέες συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 στην Αθήνα, ενώ αργότερα αποτέλεσε ηγετικό στέλεχος της ΠΠΣΠ ως φοιτητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα: Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Ανδρέα Βογιατζόγλου

Υποκατηγορίες