Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Καλλιθέα

Η ΟΚΔΕ- Σπάρτακος καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και λοιπών σωμάτων της αστυνομίας στους αντιφασίστες αγωνιστές και αγωνίστριες του Αντιφασιστικού Συντονισμού της Καλλιθέας και του ΚΚΕ και την κάλυψη που έδωσε στους θρασύδειλους φασίστες που εμφανίστηκαν διεκδικώντας χώρο και χαιρετώντας ναζιστικά.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εμποδίσει την παρουσία των αντιφασιστών-τριών στην Καλλιθέα και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, κινητοποιώντας όλον τον κατασταλτικό μηχανισμό που διαθέτει, με χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός και προσαγωγές στο σωρό,  υιοθετώντας τη θεωρία των δύο άκρων και τοποθετώντας την αντιφασιστική δράση των συλλογικοτήτων και των συνδικάτων στην ίδια πλάστιγγα με τις κινήσεις των εγκληματιών υμνητών του ναζισμού. Ακόμα περισσότερο, φαίνεται πως καμία διάθεση δεν έχει να καταστείλει τη Χρυσή Αυγή, τα παρακλάδια της και τους εγκληματίες που εκτρέφει, αλλά της χαϊδεύει τα αυτιά και την χτυπάει στην πλάτη την ώρα που δικάζεται για τους φόνους του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάντ Λουκμάν και σωρεία άλλων εγκλημάτων.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του Κάρναβου και τον ίδιο, που ως δήμαρχος έσπευσε να στείλει ευχαριστήρια επιστολή στο φασίστα υποψήφιο της Ελληνικής Αυγής χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Ο κοντόφθαλμος δήμαρχος, διεκδικώντας ψήφους από το ακροδεξιό του ακροατήριο εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, δέχθηκε την παρουσία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στην πλατεία Κύπρου, όπου είχαν ανακοινώσει την παρουσία τους ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου και το ΚΚΕ με τοπικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ με σκοπό να περιφρουρήσουν την παρέλαση των μαθητών από την παρουσία εθνικιστών.

Καταγγέλλουμε τον ανίκανο διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας που δεν μπόρεσε να ελέγξει τους τραμπούκους των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ που απρόκλητα περιόρισαν τους συναγωνιστές του Αντιφασιστικού Συντονισμού Κ-Μ-Τ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΡΜΑ, του ΚΚΕ, της ΟΓΕ, το συνδικάτο οικοδόμων και της ΕΛΜΕ και τελικά τους επιτέθηκαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τους χτύπησαν, στέλνοντας 4 αγωνιστές του ΚΚΕ στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα γλυκομιλούσαν στα 13 δειλά φασιστοειδή παρακαλώντας τα να φύγουν από το χώρο.  Όλα αυτά υπό την επίβλεψη του διευθυντή του ΑΤ Καλλιθέας που δεν έχει κάνει τίποτα για να κινήσει τις διώξεις των ίδιων αυτών ατόμων που χτύπησαν τους συναγωνιστές της ΚΕΕΡΦΑ πέρυσι την ίδια μέρα ακριβώς. Προφανώς ο Αστυνομικός Διευθυντής φέρει και πολιτική ευθύνη, αφού προτιμά αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να τριγυρνούν στις γειτονιές της Καλλιθέας. Έχει αποδείξει περίτρανα την πολιτική του προτίμηση και τοποθέτηση δίπλα στους φασίστες. Οφείλει να λογοδοτήσει και να παραιτηθεί! 

Θυμίζουμε τόσο στην κυβέρνηση Τσίπρα και των ακολούθων του όσο και στις τοπικές πολιτικές και κρατικές αρχές πως αυτές τους οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες από το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα.

Θυμίζουμε πως ο φασισμός δεν θα περάσει και όσοι αναπολούν τη δράση των ταγματασφαλιτών θα διωχθούν από κάθε εργατική γειτονιά. Οι φασίστες είτε της Χρυσής Αυγής είτε της Ελληνικής Αυγής είτε κάθε άλλου μορφώματος θα μας βρίσκουν μπροστά τους και θα συνεχίζουν να τρέχουν ψάχνοντας τρύπα να κρυφτούν.

Π.Γ. ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

25 Μαρτίου 2019